Bron recept: leukerecepten

Voor kerstdiner 2021 (thuisbezorgd edition) hadden we een flinke opgave voor ons staan, hoe gaan we fancy voedsel bij 54 man brengen wat simpel te bereiden/op te warmen is? We kwamen snel tot het idee om quiches te gaan maken voor de tweede gang aangezien deze zowel koud als warm te eten zijn (en het niet moeilijk op te warmen is). Om zo min mogelijk te hoeven denken aan allergieën kozen we ervoor om in ieder geval een quiche vegan te maken en toen kwamen we op deze quiche. Het is handig om een blender te hebben voor dit gerecht maar het is niet vereist. Een bakvorm/quichevorm is natuurlijk wel nodig.

Benodigheden (6 personen voorgerecht)

  • 200 gr kastanjechampignons
  • 5 gr tijm
  • 200 gr spinazie
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 450 gr tofu
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels sojamelk (sojadrink)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram cherrytomaten
  • Zout en peper naar smaak
  • Bakspray of vegan margarine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakken hartig taartdeeg uit de diepvries zodat het zacht kan worden.
  • Roerbak de spinazie en laat uitlekken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en roerbak deze in dezelfde pan met de tijm. Laat deze ook uitlekken. Snij de ui en de knoflook klein en fruit deze tot de ui een mooi gebruind is. Laat dit ook uitlekken.
  • Meng (het best te doen in een blender) de tofu, kurkuma, citroensap, mosterd, sojamelk, zout en peper totdat het een mengsel is. Meng dit samen met de uitgelekte groenten samen.
  • Vet de bakvorm in (of gebruik bakspray) en verdeel de taartdeeg in de bakvorm. Verdeel het groente-tofu mengsel over de bakvorm.
  • Snij de cherrytomaten door de helft en verdeel die over de quiche met de open kant naar boven. Verdeel ook de pijnboompitten over de quiche.
  • Gooi je quiche in de oven en bak hem af in ongeveer 35 minuten.