Op 10 maart 2021 namen wij de macht over als het twintigste bestuur van BLOQ. Deze avond verging wat anders dan normaal. Door Corona kon er namelijk geen fysieke wissel plaatsvinden en hadden we te maken met een avondklok. Dit alles resulteerde erin dat de Woo Ping bezorgd werd en iedereen bij zijn voorganger ging zitten. Jasper eindigde deze memorabele avond hangend boven de wc, waarna Mayra als enige hulp een theedoek naar hem gooide en er vervolgens vandoor ging. De bakken die Jasper de volgende ochtend moest trekken waren puur genieten.

Enthousiast begonnen wij ons jaar met online activiteiten, zo hebben wij een ‘ik hou van Holland’ avond, ‘dilemma dinsdag’ en een ‘cluedo avond’ georganiseerd. Bij deze laatste activiteit kwamen wij er achter dat je onze Quaestor nooit met een toiletborstel in haar hand moet zien. We werkten zodra dat kon weer toe naar hybride activiteiten zoals de ‘take away surprise’, waarin andere duo’s zouden bepalen wat je te eten zou krijgen.

Een van onze doelstellingen van dit jaar was om de DCW te winnen, nadat we deze vorig jaar op enkele punten hadden verloren. In deze week hebben we Jasper eten zien zoeken als oerman, Sem(mimus) als Romeinse keizer gezien en allemaal talloze appjes van Nienke gekregen omdat ze vroeg of je vandaag kon helpen met de opdrachten (die overigens wel allemaal gedaan zijn). De spellen gingen ook goed, in de online game middag werd superioriteit getoond, Iris en Ineke maakte een hoge toren en heel BLOQ deed mee met de camera obscura opdracht. De voorsprong op andere disputen werd steeds groter en we hebben de DCW na jaren gewonnen! Ook de Gotcha liep voorspoedig, Jasper werd de topscoorder van de week, waardoor het SSR bestuur constant door Jasper werd lastig gevallen wanneer hij weer iemand had afgeschoten. Door vals spel eindigden we uiteindelijk op de vijfde plaats (sip).

Het weer en het vooruitzicht op fysieke activiteiten werd steeds beter, nadat Koningsdag gepasseerd was. De overgang begon door meerdere activiteiten in kleine groepen waar te maken. Zo hebben we in de zon kunnen genieten van wijn en chocola op het Omega dakterras, maar ook van snacks op SSR tijdens de VrijMiBo. Eet en borrel activiteiten volgden hierna alweer snel, maar na deze lange periode werd het in juli eindelijk tijd voor onze eerste grote fysieke activiteit.: ‘De FlunkyBalBQ’. De BBQ vond plaats in Cronesteyn, waardoor Jasper en Lars met een karretje vol met spullen van de Lidl naar het park moesten lopen. Het werd een erg gezellige avond, waarbij het stokbrood als bal voor flunkybal werd gebruikt en we voor het eerst sinds lange tijd weer met een grote groep BLOQqers waren.

Ons bestuursjaar vloog voorbij en het was alweer tijd voor de zomer en dus voor de NC-In. Er was dit jaar geen normale kampweek, hierdoor moesten de novieten tussen de parken van Leiden pendelen om de disputen te leren kennen, dit moest helaas alcoholvrij. Hierdoor hebben vooral Huub, Jasper en Lars genoten van een heerlijke “Cassis”. Zelfs het SSR-bestuur, en vooral Dexter, genoot hier veelvuldig van. Verder moest er ook voor eten worden gezorgd voor novieten die ’s avonds mee wilden eten. Aangezien we geen warmtebron of normale wc hadden, werd er geïmproviseerd en gesmuld van heerlijke wraps en pastasalades en gebruik gemaakt van de wc van het nabijgelegen buurthuis.

Al snel hierna was het tijd voor het NC-uitje, ‘de Mexicaanse avond’. De avond waarin er een enorme overvloed aan heerlijke Mexicaans eten was. Qiong-yi kwam er op deze avond achter dat ze nooit meer een empanada wilde maken, omdat ze hier veel te lang mee bezig is geweest. Ook mocht er dit keer er daadwerkelijk alcohol aanwezig zijn. De open activiteiten volgde al snel:’ tapas en sangria’, ‘walking dinner’, ‘kapsalon avond’, ‘speciaalbier borrel’ en nog vele andere activiteiten. Met deze prachtige open activiteiten periode hebben wij een mooie nieuwe lichting van 12(!) binnengehaald: Carlijn van der Sluijs, Cath Pereira, Lara Ballering, Felina Stolk, Martijn Combé, Nick de Jong, Martijn Goldberg, Iris Duindam, Ilse van Rossum, Juliette Hemler, Luuk van den Nouweland en Kayne van Eijk.

Voor we het wisten zaten we alweer in februari en was het tijd voor het eerste BLOQweekend in twee jaar. Het weekend vond plaats in Werkhoven, waar veel karaoke werd gezongen, spelletjes werden gespeeld en tot diep in de nacht werd doorgegaan (al dan met of zonder brandalarm).

Wij sloten ons bestuursjaar af met de lustrumweek vol geweldige lustrumactiviteiten. Hierna gaven het stokje door op 16 maart 2022 aan “Its BLOQ o‘clock”. Wij hebben genoten van ons bestuursjaar en wensen hen veel succes

Vierkante groetjes,

Best of BLOQ Worlds

Nienke, Jasper, Qiong-yi en Lars