Bron recept: Jumbo

Voor kerstdiner 2021 (thuisbezorgd edition) hadden we een flinke opgave voor ons staan, hoe gaan we fancy voedsel bij 54 man brengen wat simpel te bereiden/op te warmen is? We kwamen snel tot het idee om quiches te gaan maken voor de tweede gang aangezien deze zowel koud als warm te eten zijn (en het niet moeilijk op te warmen is). Zalm is natuurlijk altijd lekker en dus was een zalmquiche altijd een goede keuze. Een aanrader is om de zalm vers te halen van de markt, iets wat wij ook gedaan hebben.

Benodigheden (6 personen voorgerecht)

  • 1 verpakking Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 1 rode paprika
  • 400 gram cherrytomaten
  • 300 gram zalmfilet zonder huid
  • 5 stuks eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte jong-belegen kaas
  • 20 gram basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de deeg uit de koelkast en bekleed de quichevorm.
  • Snij de paprika in ringen en verdeel over de bodem van het deeg. Snij de zalm in lange repen en verdeel er ook over. Verdeel hierna de cherrytomaten evenredig hierover. Snij de basilicum klein en houdt apart.
  • Klop de eieren los in een kom. Klop hierna de crème fraîche erdoorheen. Als dat een geheel is meng je de kaas en basilicum erdoorheen. Breng nu op smaak met peper en zout.
  • Schenk het net gemaakte roommengsel in de quichevorm over het deeg en vulling heen.
  • Bak de quiche af in 35-40 minuten.