Bron recept: lekkersimpel

Met het kerstdiner van 2020 was de soepgang snel bepaald maar aangezien je daar veel gangen had kon je kiezen of je een soep wilde. Voor dit jaar (2021) was dat natuurlijk een heel andere situatie aangezien we een thuisbezorgd versie deden en je dus wel een soep moest nemen. Hierdoor vonden we dat er een tweede soep bij moest komen die wel even goed zou vullen als de andere soep. We kwamen vrij snel bij deze pureersoep, de Italiaanse zoete aardappelsoep, een lekker makkelijke soep die ook nog eens super gezond is.

Benodigdheden (6 personen voorgerecht)

  • 750 gram zoete aardappels
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • 4 tl basilicum
  • 1000 ml bouillon (groenten)
  • 400 ml kokosmelk of kookroom
  • 1 (of 2) rode peper(s)

Bereidingswijze

  • Snipper de uien en snij de uien, rode peper(s) en knoflook klein. Fruit deze in de soeppan totdat de uien mooi verkleurd zijn.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokken. Voeg deze toe aan de aan de pan met de bouillon en alle kruiden. Kook de soep totdat de zoete aardappel zacht is.
  • Pureer de soep en voeg de kokosmelk (of kookroom) toe. Mix het op het vuur nog even door.

Extra

  • Croutons zijn altijd lekker door een soep.
  • Een lekker warm stokbrood met kruidenboter erbij is altijd lekker om erin te dompelen.