Heb je ooit een pasta willen maken die er fancy uitziet maar niet te moeilijk is? Dan is deze pasta ideaal voor je! Het meeste werk aan dit gerecht zit hem in het maken van je gehaktballetjes maar dat kan je van te voren doen!

Benodigdheden

  • Tagliatelle
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 Zakje gehaktkruiden
  • Crème fraîche 250 ml
  • Parmezaanse kaas
  • Witte wijn
  • Zak rucola 75 gram
  • 1 ui
  • Knoflook
  • 1 ei
  • Pesto

Extra’s

  • Sambal
  • Pijnboompitjes

Bereiding

  • Meng gehakt met het ei en 0.5 zakje gehaktkruiden. 
  • Maak er balletjes van en bak ze in een hapjespan.
  • Haal de balletjes eruit en begin met het volgende.
  • Snij de ui en de knoflook en fruit ze in olie.
  • Doe de rest van de gehaktkruiden erbij.
  • Voeg crème fraîche en pesto erbij naar smaak, eventueel sambal. 
  • Voeg een flinke scheut wijn toe.
  • Gehaktballetjes erbij, zet laag en deksel op de pan.
  • Kook tagliatelle en bak eventueel pijnboompitjes.

Serveervolgorde op het bord

  • Rucola
  • Tagliatelle
  • Gehaktballetjes met saus
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten