Aardappelsoep (Potet Versie)

Potet Placeholder

Zowaar heeft een verslaving hebben aan Youtube Shorts me onlangs iets opgeleverd. Ik zag een short voorbij komen voor een Aardappelsoep, iets wat ik nog niet eerder had gegeten. Zoete Aardappelsoep heb ik regelmatig gemaakt en vroeg me af of dit uberhaupt zou werken aangezien zoete aardappelen geen aardappelen zijn. Dus ik dacht laat ik het gaan proberen! Hier een samenstelling voor wat ik recent voor een groep fantastische dice-rollende BLOQqers gebouwd heb. Oh en bij de * zeg ik wat ik de volgende keer wss anders zou doen want het kan altijd beter.

PS. Foto is sort-of placeholder. Tijdens nommen hebben we aangevallen want het was echt heel goed gelukt dus geen aardappel scoopies voor de soep op de foto. Oh en ik vergat de kaas voor de foto dus bedenk effe kaas erbij op de huidige foto.

PPS. Oh ja mocht je afvragen waarom dit zo slordig is opgeschreven komt dat omdat dit een recollectie is van wat ik gemaakt heb. Meeste ging stiekem op gevoel dus tja dan nog maar een keer maken met misschien een betere uitleg en hoeveelheden na wat geprobeer. Plus realiseer dat we dit met z’n 5en aten en VEEL TE VEEL HADDEN.

PPPS. Dit kan ook gewoon vega ofc, drop de spekjes of vervang ze met vega spekjes. Ik zou die krengen dan wel even anders bakken met iets van sojasaus zonder zout ofzo of iets anders want vega spekjes smaken totaal niet als echte spekjes en je moet iets doen om dat te compenseren.

PPPPS. Kaas.

Kookmeuk die je nodig hebt:

  • Oven
  • Ovenplaat waar je potets op moeten passen (of je doet het gewoon vaker)
  • Pan
  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier

Ingredienten:

  • Kruimige aardappelen (3 kg)
  • Winterpenen (1 kg)
  • Uien (1 kg)
  • Bleekselderij (1 kg)
  • (Kippen)bouillion (2 liter)
  • Boter
  • Olijfolie
  • Spekjes (300 gram)
  • 1 Citroen
  • Belegen kaas (doe gevoel, meer kaas meer beter maar deze meuk is wel machtig dus probeer kaas en volheid te balanceren ofzo)
  • Creme fraiche (3 units)

Kruiden:

  • Peper en Zout
  • Knoflookpoeder
  • Kipkruiden
  • Chili peper

Lompe bereidingsinstructie:

  • Pleur je oven op 200 graden. Haal ovenplaat er effe uit want praktisch.
  • Was je aardappelen maar trek niet de schil er af, das zonde.
  • Balanceer bakpapier op je ovenplaat.
  • Wikkel die potets in alumiumfolies met Peper, Zout en Olie.
  • Pleur ze op de ovenplaat in z’n huisje voor een uurie.
  • *Hier zou ik de volgende keer spekkies bakken in de pannie, deze zou ik gebakken apart zetten om vervolgens de wortelen in het vet van de spek te bakken.
  • Snij je wortelen in kleine blokkies (hmm wat zou dit nou worden?).
  • Begin je wortelen zachtjes te bakken met wat zout in olijfolie en boter in de pannie.
  • Snij je bleekselderij in kleine blokkies (goh dit begint te lijken op een soffrito!).
  • Pleur die bij je wortelen.
  • Snij je uien in kleine blokkies (no shit het is een soffrito!).
  • Laat deze 3 dingen lekker zacht worden.
  • INTERMEZZO: Wss zijn je potetties wel klaar. Haal ze uit de oven en maak de aluminium units open zodat ze kunnen afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, ander branden je klauwen er af, skoep je de zachte binnenkant uit de schil en zet je dat apart. Je pleurt de schillen zonder aluminium met wat zout, peper en beetje olie op het bakpapier op de ovenplaat weer terug de oven in. Zet die op 240 graden totdat ze lekker krokant zijn.
  • Mik er wat kruiden bij. Doe het op gevoel. Chili peper kan nu al maar ik adviseer het om later te doen.
  • *Hier zou ik de volgende keer meer dingies erbij doen. Zoals tomatenpuree, gochujang <3 en daarna lekker deglazen met een rood wijntje)
  • Pleur hier bouillion bij en kook voor een poosje.
  • Pureer deze meuk als het effe heeft gekookt, voeg ook het sap van de citroen toe (oh ja die moet je tussendoor een keertje persen).
  • Gooi je gescoopte potets in de pan erbij en blend opnieuw.
  • Voeg creme fraiche en chili peper toe. Blijf roeren ook want leuk ofzo.
  • Als het warm is kan je het serveren met de spekjes, kaas (die je in geraspte vorm raspt en nee niet koopt want dat is weggegooid geld en er zit extra starch in wat echt niet hoeft met AARDAPPELsoep) en de gebakken schillen als scoopers. Oh en vergeet geen foto te maken zoals ik.
  • *Hier zou misschien wat groene toevoegingen goed staan. Misschien peterselie heel fijn gesneden door de soep ofzo?

Veel eetplezier! Check vooral nog effe een keer de site later want ik maak deze zeker opnieuw met misschien toevoegingen enzo. Oh en kans van dat als je een keer met me eet in afzienbare tijd dat ik varianten hiervan ga uittesten op je want ik zie pote(n)tie ^^

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven