Het is bijna koningsdag! Wat is beter dan dat te vieren met een oranje kleurende pasta? Eerder gemaakt met de Pasta-avond van de KokBLOQqers, maar ook vaker voor anderen!
Ingrediënten
De saus is zeker genoeg voor 2-4 personen, afhankelijk van hoe sauzig je je pasta wilt hebben 😉
- Royal pot geroosterde paprika 465g (fun fact: goedkoper dan huismerk per kilo!)
- Blik gepelde tomaten 400g
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 125mL slagroom (of andere zuivel)
- Oregano / Italiaanse Kruiden
- Grana Padano of andere kaas
- 100-130g pasta per persoon. Toen ik het met Casper at, hadden we in totaal 260g. Toen was hij erg sauzig. Het is ook een lichte saus, dus maak vooral niet te weinig!
- Optioneel: verse kruiden (bijv basilicum, peterselie)
Bereiding
- Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snipper de ui en bak deze in de pan. Zet alvast water op voor de pasta.
- Snijd intussen de knoflook fijn en doe deze ook in de pan.
- Wanneer de ui en knoflook geurig ruiken kan je de tomaten uit blik in de pan doen.
- Voeg kruiden toe: oregano, Italiaanse kruiden, peper, zout, naar smaak.
- Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en voeg deze in hun geheel toe aan de pan. Laat dit even bakken. Plet de gepelde tomaten fijn. Kook de pasta volgens instructies van de verpakking.
- Na zo’n 10 minuten kan je de saus uit de pan halen en glad staafmixen. Doe dit niet in je pan alsjeblieft, anders kras je hem 🙁
- Doe de gladde saus terug in de pan. Voeg de slagroom toe en verhit de saus weer. Voeg eventueel nog extra kruiden toe.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met saus.
- Serveer met verse kruiden en geraspte Grana Padano of andere kaas!
Variatietip
Probeer nog wat extra dingen in de saus! Ik heb hem ook weleens gemaakt met gebakken aubergine. Olijven zijn vast ook erg lekker. Probeer hem eens met meer of minder zuivel. Ooit heb ik hem ook voor Thomas en Maud gemaakt met chorizo er in. Of misschien haal je inspiratie uit het originele recept (alhoewel mijn recept bijzonder veel veranderd en versimpeld is intussen): https://damndelicious.net/2019/01/08/creamy-red-pepper-shells/