Hier is hij dan: Caspers heerlijke pittige verwarmende paneer voor deze koude wintermaanden!
~ Sem
Benodigdheden
Voor Kadai Masala
- 2 eetlepels korianderzaadjes
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels venkel
- 3 (gedroogde) rode rawit-pepers
- 3 (gedroogde) groene rawit-pepers
- 2 theelepels zwarte peper
Voor Sabzi
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels ghee / geklaarde boter
- 1 theelepel komijn
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 3cm gember, fijngesneden
- 3 uien, fijngesneden
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel kadai masala
- 1 theelepel zout
- 3 tomaten, gesneden
- 2 eetlepels room
- 1 theelepel fenegriekblad
- 2 eetlepels koriander, gesneden
Groenten
- 2 theelepels olie
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 tomaat
- paneer (kan vervangen worden door witte kaas / feta)
- 1 theelepel garam masala
Om erbij te serveren
- Naanbrood
- Pitabroodjes
- Rijst
Bereiding
- Doe de koriander, komijn, venkel, rode, groene en zwarte peper in een pan met wat boter en olie. Kook op lage temperatuur voor één minuut, haal ze uit de pan en prak ze in een kom. Laat rusten voor later.
- Snijd de drie tomaten en twee uien klein en hak ze fijn met een staafmixer/foodprocessor, zodat er een dikke vloeistof ontstaat.
- Snijd de laatste ui in kwartjes en haal de lagen/schillen uit elkaar. Bak de komijn met de boter en olie. Voeg knoflook en gember toe, en deze laatste ui. Bak op lage temperatuur zodat de aroma’s vrijkomen.
- Voeg kurkuma, chilipoeder en de kadai masala toe en wacht totdat hun aroma’s vrijkomen.
- Snijd de paprika fijn. Voeg de gepureerde tomaat en ui toe, en de paprika. Bak totdat alles goed gemixt is en de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de paneer / witte kaas / feta toe.
- Voeg de room, fenegriek, koriander en gember toe en bak een paar minuten. Als je een minder pittig gerecht wilt, voeg dan extra room toe.
- Voeg het chilipoeder toe als garnering en voeg wat zout toe als nodig.
- Het geheel moet een pittig, zoet en zoutig gerecht worden met oranje-bruine kleur.
Tips
- De kruiden branden snel aan. Houd de temperatuur laag en voeg de kruiden snel toe.
- Als je geen paneer hebt, gebruik dan feta of witte kaas. Deze laatste twee zijn zouter, dus dan hoef je geen zout toe te voegen.
- De hoeveelheden kruiden zijn een indicatie. Ik gebruik voor alles meer, behalve voor de pepers.
- Minstens twee uien en drie tomaten moeten in het prutje. Houd één ui om later in kwarten te snijden en de lagen/schillen uit elkaar te halen, en die toe te voegen. Deze ui en de paprika zorgen ervoor dat het een goed gevuld gerecht wordt in plaats van alleen een gladde currysaus.